Pin It

Dom Zdravlja ZAHTEVZahtev bolnica

25. oktobra 2016. godine uputili smo Zahteve za pristup informacijama od javnog značaja u Dom zdravlja "dr Milenko Marin" i Opštoj bolnici u Loznici, sve u vezi sa informacijama i okolnostima pod kojim je lečen nesretni dečak Radenko Nikodinović. Želeli smo prvenstveno da izbegnemo spekulacije oko ovog nemilog događaja i celokupnoj javnosti pružimo na uvid činjenice. Podrinjski Anti - Korupcijski Tim neprijatno je iznenađen reakcijom lokalnih zdravstvenih ustanova, prvenstveno rukovodstva Opšte bolnice koje više od dva meseca nije našlo za shodno da odgovori na naše zahteve. Direktorka Doma zdravlja, istine radi, pozvala nas je isti dan sa obrazloženjem da tražene dokumente ne poseduju.

Isti dan Zahtev je poslat i Ministarstvu zdravlja, čija Komisija je ispitivala ceo slučaj , a Zahtev vam pružamo na uvid u celosti :

Zahtev Ministarstvo 

Nekoliko dana kasnije iz Ministarstva stiže prvi odgovor u kojem u kojem nas bez konkretnog obrazloženja mole za dodatni rok od 40 dana za dostavljanje dokumentacije. Imajući u vidu specifičnost slučaja prihvatili smo da sačekamo i dodatnih 40 dana na dokumentaciju.Međutim sredinom decembra stiže i odgovor, štur i pravnički neuobličen, bez pozivanja na određene odredbe zakona uz obaveštenje da nam se traženi podaci uskraćuju iz razloga zaštite podataka o ličnosti, a odgovor vam prezentujemo u celosti :

Ministarstvo DRUGI odgovor

Podrinjski Anti Korupcijski Tim ovim putem izražava žaljenje što se na ovaj način, pomalo licimerno, vodi briga o zaštiti podataka o ličnosti. Svima bi nam bilo bolje da su se nadležni iz Ministarstva zdravlja na vreme brinuli o našoj zdravstvenoj zaštiti, a ne zaštiti podataka o ličnosti. Pitamo nadležno ministarstvo, čiji se to podaci kriju? Ako su u pitanju podaci tragično preminulog našeg sugrađanina, procedura se zna, podaci se zatamne, a sve ostalo se pruža na uvid javnosti, što ćemo dokazati u postupku pred Poverenikom za informacije od javnog značaja.

ŠTA TO OD NAS KRIJU NADLEŽNI ?

АКТИВНИ КОМEНТАРИ

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ГОСТ - Radenka Zivanovic

    Krije se istina !!!
    Istina se krije, nesme da izađe u javnost, opasna je , jako zapaljiva, i ako se neko uspe dočepati istine postaje jako ubojito oružje !!!

    Like 0 Short URL:
  • ГОСТ - Драган Грујичић

    Ово је доказ како се истина до сада заобилазили

    Like 0 Short URL:

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3