Pin It

Peđa BCBP

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović u poslednjih godinu dana u medijima iznosi neistine kojima se povređuju čast i ugled Beogradskog centra za bezbednosnu politiku, čime krši Zakon o javnom informisanju i medijima (član 83)Najnovija neistinita koju je Đukanović izneo je da BCBP radi „po zadatku neke strane službe”.

ĐUKA govno

Podsećamo da prema Krivičnom zakoniku rad po zadatku strane obaveštajne službe predstavlja krivično delo špijunaža (član 315). Naglašavamo ujedno da krivično delo predstavlja i lažno prijavljivanje krivičnog dela ili učinioca ukoliko je onaj ko ovakvu prijavu učini zna da nisu u pitanju stvarni učinilac i stvarno krivično delo.

Biljana Popović IVKOVIĆ

Slične napade BCBP je doživeo i od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, državna sekretarka Biljana Popović Ivković je klevetala istraživača BCBP za urušavanje bezbednosnog sistema zemlje”. Pored predstavnika vlasti, laži o BCBP u javnosti iznose i članovi organizacije Zavetnici” i to intenzivno nakon objavljivanja rezultata istraživanja javnog mnjenja koji su ukazali da tri četvrtine građana ne smatra opravdanim oružani sukob kako bi Kosovo i Metohija ostali u sastavu Srbije.

ČUVAJ SE BCBP

 

Napadi na BCBP nisu samo verbalni, u avgustu 2016. na autu izvršnog direktora BCBP bila je ispisana preteća poruka Čuvaj se”. Iako je slučaj odmah prijavljen policiji i dalje nisu otkriveni počinioci. U cilju borbe protiv širenja neistina i pretnji nasiljem, pored informisanja javnosti BCBP će razmotriti da zatraži i sudsku zaštitu.

Redakcija PAKT Info

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3