Pin It

KOALICIJA protiv korupcije u životnoj sredini i udruženja NE DAMO JADAR i PAKT obaveštavaju građane Loznice i Srbije da pojedine političke grupacije kroz ogoljeno politikanstvo pokušavaju da problem rudnika litijuma u dolini Jadra prebace u političko blato gde se osećaju fino, takoreći na domaćem terenu.

NE DAMO JADAR logo najnoviji

Organizacije NE DAMO JADAR, PAKT i Koalicija protiv korupcije u životnoj sredini obaveštavaju javnost da je protest protiv usvajanja Prostornog plana grada Loznice prijavljen od strane ovih grupa građana bez bilo kakve saradnje sa bilo kojom političkom opcijom. Naša jedina politička opcija je nezadovoljan i ogorčen NAROD. Isti onaj narod iz doline Jadra i Loznice koji se bori za svoja vekovna ognjišta, kao i da našoj deci i unucima ostavi čiste reke Korenitu, Jadar, Drinu, nezagađeno zemljište na kojem će moći da uzgajaju zdravu hranu, ali i čuvaju uspomene na slavne vojničke pobede naših vojskovođa i sramne političke poraze naših političara. Međutim, svako ima pravo da izrazi svoj stav povodom plana da se u dolini Jadra otvori rudnik litijuma i niko nema tapiju da se ekskluzivno bavi ovom temom. Ne samo u Loznici već i šire, jer je upravo država ovaj projekat proglasila od javnog interesa za čitavu teritoriju Srbije. Zato će u četvrtak ispred zgrade grada Loznica biti i građani Valjeva, Šapca, Požege, Čačka, od Sombora do Vranja, jer Srbija se trenutno brani u Loznici. Plašeći se naroda, vladajuća stranka u očajničkom potezu želi javnosti predstaviti kako skup organizuju neki bivši koalicioni partneri - topioničari olova u Zajači i dokazani trovači naše dece. Uostalom, topionica olova u Zajači je destilerija za rudnik litijuma i to narod treba da zna. Udruženja su prijavila redovno skup, kako bi pružili šansu da svoj stav izraze i građani koji su „siti“ političkih partija i koji u njih nemaju poverenja. Podsećamo još jednom javnost, da je većina građana u dolini Jadra koja se buni protiv rudnika svoj glas na prošlim izborima dala Aleksandru Vučiću, tada i više nikad. I zato, nema mesta politikanstvu i podelama bilo kog tipa kada se govori o rudniku litijuma. Dva su ulaza u zgradu Grada Loznica, na jednom će biti političke stranke, a na drugom (ulazu u staru zgradu opštine – Skupštinu) mi - običan narod. Verujući i neverujući, vakseri i antivakseri, stari i mladi, sa stranačkom kartom ili bez nje, zaposleni i nezaposleni, poljoprivrednici i građani, mladi i stari, potrebno je da svi zajedno u četvrtak pokažemo koliko nas ima koji se protivimo ovom planiranom ekocidu u dolini Jadra, svejedno je na kom ćemo ulazu biti.

Udruženja još jednom upućuju poziv nadležnima da povuku Odluku o Prostornom planu grada Loznica sa 11. Skupštine grada i na taj način ostanu bar neutralni, ako već nemaju hrabrosti da stanu uz svoj narod.

Ne interesuje nas politika već borba za goli život!

Logo KOALICIJA protiv korupcije u životnoj srediniNE DAMO JADAR logo najnovijiPAKT LOGO

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3