Pin It

IZDUVANI FUDBAL

I dok fudbalska javnost u Loznici željno isčekuje novi stadion od 35 miliona evra (a kao grad nemamo postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda), zeleno-beli ove sezone posrću li posrću. Prvo ih je novajlija u ligi Ubljansko Jedinstvo „isprašilo“ u Klupcima sa 1-3 da bi usledilo ponižavanje u Beogradu od Grafičara sa 5-1. Nedelja, lep dan i odluka da odem do Klubaca i bacim pogled šta se to dešava u mom omiljenom klubu. Igrao se derbi Zapadne Srbije, u goste je dolazila vaskrsla užička Sloboda...svi uslovi za prijatno fudbalsko popodne su bili tu...

Na samom ulazu na stadion iznenadila me je redarska služba „Gospodine ne možete na ovaj ulaz, ovde su navijači Slobode“...hm...znam da je bilo nekih „nesuglasica“ sa navijačima Slobode u predhodnom periodu, pa čudi i reakcija policije koja je pristala da na veoma neprofesionalan način obezbeđuje događaj. A tek što su sve ljubitelje fudbala u Loznici držali 20 minuta nakon utakmice kao u kavezu, dok „navijači“ Slobode pod pratnjom ne napuste Klupce, amaterski je potez za anale. Bar ste svi kao i ja bili na bar jednoj ozbiljnijoj utakmici gde je standard da se navijači gostujuće ekipe drže pod blokadom dok se ne isprazni stadion. Ali ne...Uostalom, policija je ta koja ovakva gostovanja otkazuje pod jednostavnim izgovorom da nema uslova za prisustvo gostujućih navijača. I nema ih u Klupcima, to gospodo u plavom zapamtite!

navijaci Slobode                   20220814 184147

A sad fudbal ili bar ono što je od njega ostalo. Dugo nisam gledao Loznicu, više od šest meseci. Pamtim ekipu od prošle godine, bila je lošija od one iz predhodne sezone, ali moglo se nešto od fudbala videti. Pun stadion danas, lepa atmosfera i među navijačima, ali na terenu....Ništa... Ogromna nula, ogromna kao kuća!...Pitam kolege ko su ovi momci što nose zeleno-beli dres...prepoznah dvojicu lozničana : Komu kapitena i Nikolu Nikolića – povratnika. Ne verujem da je Loznica „u stanju“ da proizvede samo dva prvoligaška igrača. Komentarišem da mi se čini da ekipa nikad nije bila slabija, bar u predhodne tri-četiri sezone. Nema igre, nema akcija, sve je sporo i monotono, igra lako čitljiva, svi ovi nepoznati epizodisti kao da su birani po istom šablonu, nisko težište, male nabildovane noge, a fudbalske inteligencije i srčanosti ni na vidiku. Neko iz mase komentariše da lepe plate primaju, minimalno 150.000 rsd mesečno, na razne načine kažu, ne pitaj! Nešto razmišljam, manje bi mi bilo krivo da gledam Miću kako vodi ekipu u kojoj igra minimalno 8-9 lozničke dece...U moje vreme je bio aksiom da omladinski pogon igra elitno takmičenje, sad koliko čujem igraju neku ligu Zapadne Srbije. Nema tu sreće gospodo, uz ogroman rad sa našom decom, Loznica kao regionalni centar i grad sa stadionom od 35 miliona evra mora imati i Univerzitetski centar, kako mladi fudbalski talenti nakon srednje škole ne bi morali u Novi Sad ili Beograd. Ako je klub do 18 ulagao u njih, ne bi se smelo tako lako odricati talenata. Međutim, nema ni Kvalitetne lige Srbije u Loznici, a nema ni na vidiku Univerzitetskog centra. Zapamtite, jedina isplativa opcija da se u Loznici igra prvoligaški fudbal jeste da Loznica sa stadionom od 35 miliona evra, bude „sabirni centar talenata“ od Bijeljine do Milića i Tuzle, Zvornika, Ljubovije, Osečine i Krupnja. Naša deca će da pune stadione, a ne polupismeni izvikani fudbalski epizodisti i analfabete! Ne krivim nikoga, samo apelujem dok nije sasvim kasno!

Ulaganje u lozničku decu je ulaganje u stadion i ulaganje u budućnost. Bez lozničkih klinaca brzo će vam se na stadionu pohvatati paučina, a niste tu gde jeste sami radi sebe!

ulaznica

Na ulazu mi naplatiše kartu 300 rsd, i uvek sam kartu plaćao ne pozivajući se na novinarsku akreditaciju. Međutim, današnja fudbalska predstava ne vredi vam gospodo ni piš...a boba. Mojih 300 raspodelite na dva puta po 150 za Komu i Nikolića, ostali ne vrede ni dinara!

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3