Pin It

Ovoga puta u centru pažnje je nova predstavnica Rio Tinta Marijanti Babić.

Marijanti Babić

PAKT i KOALICIJA protiv korupcije u zaštiti životne sredine obaveštavaju javnost da je zastupnica Rio Tinta u Srbiji Marijanti Babić sinoć gostujući na TV Nova S obmanula javnost kada je izjavila da Rio Tinto ispitivajući zemljište nije zagadio životnu sredinu. Ne samo da je kompanija zagadila životnu sredinu već je to i priznala u Ugovorima o naknadi štete koje je sklapala sa meštanima i uslovljavala ih da oni ostanu anonimni.

Upravo na osnovu tih odštetnih Ugovora kojima se nezna broj , Podrinjski anti korupcijski tim je podneo krivičnu prijavu protiv kompanije pred Opštinskim javnim tužilaštvom u Loznici.

Krivična

U odštetnim Ugovorima (koje prilažemo uz Krivičnu prijavu – a koje smo predali u tužilaštvu) kompanija priznaje da je prilikom ispitivanja došlo do oštećenja zasada.

Upravo Anex Ugovora od 06.12.2018. godine koji prilažemo, sama kompanija demantuje Marijanti Babić jer priznaje da se usled zagađenja kompanija obavezuje na rekultivaciju 8 ari zagađenog zemljišta.

Odšteta 1   odšteta 2

Ako je na ovaj način Marijanti Babić (nova predstavnica Rio Tinta) spremna da obmanjuje javnost, ne čudi i nipodaštavanje zaključaka domaćih akademika, ali je upitno i sve ostalo izneseno sinoć u Dnevniku TV Nova S.

U Loznici 02.04.2024.                                                          

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3