Pin It

LJUBOVIJA - Varošica u zapanoj Srbiji smeštena na obali reke Drine, jedna je od prvih lokalnih sredina za koje su rukovodeći ljudi iz Beograda odlučili da bude mesto obračuna SNS i SPS-a.Naravno, obračunavali su se najlakše, preko zloupotreba u sistemu javnih nabavki. Epilog je da je skoro čitavo opštinsko rukovodstvo pohapšeno, ali zato na portalu javnih nabavki ne može se pristupiti uvidu u predmetne nabavke, Nažalost, da se radi o političkoj intervenciji vidimo po tome što nema poboljšanja i pored "upozorenja" sa vrha. I dalje ne vidimo smislenost u izradi Plana nabavki, ozbiljnog istraživanja tržišta i osluškivanja stvarnih potreba građanstva.

LJUBOVIJA 2

+LJUBOVIJA - foto TOLJ

Opština Ljubovija u 2024. godini realizovala je 10 javnih nabavki. Za 2023. i 2022. godinu ne postoje podaci ni na portalu nabavki ni na zvaničnom sajtu opštine, s obzirom da je lokalna samouprava bila predmet istrage Policijskih organa. Epilog je poznat u skoro celoj zemlji, kompletno lokalno rukovodstvo je uhapšeno zbog utvrđenih malverzacija. Prosečan broj ponuđača u 2024. godini 1,25 što je manje od republičkog proseka. Plan javnih nabaki za 2024, godinu doživeo je svoju četvrtu verziju i pored malog broja nabavki, koja planira realizaciju 24 javna nadmetanja.

* Ovaj text nastao je u okviru MATRA programa Holandske ambasade, a izneti stavovi i mišljenja u textu ne predstavljaju nužno i staviove donatora.

HOLANDIJA

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3