Pin It

На данашњој конститутивној седници лозничког Парламента нови мандат од четири године поверен је Видоју Петровићу, а владајућу већину ће према најавама чинити СНС и СПС.

DSCN8991 

 

Од 50 присутних одборника, 41 одборник дао је поверење и подршку политици која се у Лозници спроводи већ 12 година. За новог-старог градоначелника изабран је Видоје Петровић, а његов заменик и даље ће бити др Радован Дивнић. Скупштином Лознице "дириговаће" Милена Манојловић-Кнежевић доскорашњи заменик председника Скупштине Града, а њен заменик ће у новом сазиву бити Драган Вучетић - политиколог, кадар Социјалистичке Партије Србије. За секретара Скупштине изабран је дипломирани правник Дејан Марковић из СНС-а, а његов "Први асистент" биће доскорашњи секретар Љубинка Горданић на предлог СПС-а.

Десеточлано Веће изабрано је на предлог градоначелника, а у наредном периоду чини ће га : Томислав Арнаутовић - дипл. менаџер, Милан Веселиновић - текстилни техничар, Властимир Исаковић - предузетник, Драгић Младеновић - дипл. економиста, Ненад РАдић - инжењер за безбедност на раду, Мирослав Радуловић - инж менаџмента, Саша Сакић - економиста, Небојша Тодоровић - дипл. економиста, Данијела Ћосић - дипл економиста и Биљана Филиповић - др економских наука.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић у свом експозеу истакао је одговорност, рад и видљиве резултате. Он је најавио и кадровске и организационе промене, како у јавним предузећима тако и у Градској управи. Наставиће се рад на инфраструктури уз свеобухватну друштвену надоградњу у циљу подизања привредне активности коју мора пратити поједностављење процедура и смањење трошкова пословања. Петровић је најавио и наставак подршке развоју села и пољопривреде, потпуну транспарентност у раду локалне самоуправе и тржишни систем управљања јавним предузећима.

 

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3