Pin It

VUČIĆ I RIO TINTO

Udruženja Koalicija protiv korupcije u životnoj sredini i Podrinjski anti korupcijski tim – PAKT, žele da upozore javnost da predsednik Srbije nakon sinoćne objave da će doći u dolinu Jadra, priprema sa svojim saradnicima novu podvalu celokupnoj javnosti Srbije.

Naime, nakon predsednikove najave o dolasku na razgovor sa pobunjenim meštanima, od jutros nas zovu ljudi sa terena i okolnih sela koji nam prijavljuju pozive iz lokalne samouprave Loznice da se jave na konsultacije oko posete predsednika. Iz ove aktivnosti se može zaključiti da predsednik i ne namerava da se sastane sa meštanima koji se protive izgradnji rudnika, već je namera da se javnost ponovo obmane i prikaže kako je narod u dolini Jadra za rudnik, a da protestuje zanemarljiv broj meštana.

Udruženja PAKT i Koalicija protiv korupcije upozoravaju lokalni odbor SNS-a i predsednika Vučića da im je jasna taktika vladajuće oligarhije da zavadi narod između sebe. Udruženja apeluju na meštane da ne nasedaju na ovaj vid provokacija, jer ukoliko Vučić uspe u svojoj nameri, ispaštaće samo običan narod! Upozoravaju se i predsednik i kompletan SNS da ne raspiruju mržnju i podele u društvu i da će za eventualne incidente i posledice samo oni biti odgovorni.

Jedina adresa na koju predsednik može i treba da se obrati su meštani Gornjih Nedeljica i okolnih sela okupljeni oko udruženja NE DAMO JADAR, a nikakvi fingirani pregovori sa partijskim poslušnicima neće ovoga puta proći.

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3