Pin It

Кoalicija za integritet koju čine BIRODI, PAКT i Кareja traži da se javna rasprava pomeri za septembar!
Obaveštavamo kako antikorupcijski tako i širu javnost u Srbiji, da je dana 1. avgusta 2023. godine, Odbor za pravni sistem i društvene organe doneo Zaključak kojim se određuje javna rasprava u vezi sa Nacrtom zakona o izmena i dopunama Zakona o sprečavanju korupcije. Javna rasprava će se održati u periodu od 3. do 22 avgusta 2023.

birodi logo 1000px1  КАРЕЈА KAREJA logo  PAKT LOGO
Tročlana Кoalicija za integritet, oštro se protivi odluci da se javna rasprava održi u vreme godišnjih odmora kada je pažnja javnosti na minimumu. Smatramo da bilo koja intervencija na Zakonu od koji je od velikog značaja za borbu i sprečavanje korupcije, mora da dobije pažnju koja je adekvatna obimu i štetnosti korupcije uopšte a posebno političke korupcije.
S toga, pozivamo javnost da reaguje, a Odbor za pravni sistem i društvene organe, da izmeni svoj Zaključak i javnu raspravu zakaže za period od 1. do 22. septembra, ili da je produži za 30 dana. Takođe da zakaže debate u Novom Sadu, Nišu i Beogradu, na kojima bi mogli da učestvuju građani, lokalni mediji, antikorupcijski eksperti, lokalna akademska i naučna javnost kao i organizacije civilnog društva, kako bi se sagledali svi sporni i problematični aspekti sprečavanja korupcije u Srbiji, a time došlo do najboljih rešenja i izmena i dopuna Zakona o sprečavanju korupcije, što je verujemo svima u Srbiji cilj, osim sve većem broju korupcionaša.

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3