Pin It

Slagao bih kad bi trvdio da me naivno nije obradovao profesorov uzvratni udarac nesretnom našem Aci. Umoran od malozvorničkih pitanja, samo Vladica mu je falio, pomislih zabrinut nad tužnom sudbinom našeg predsednika. Dok se za predsednika ceo malozvornički narod „obliznuo“, izneduha se pojavila nekontrolisana sila u vidu Vladice Cvetkovića, da obavesti vaskoliki narod  i demantuje nam predsednika.

VLADICA 3

*prof Vladica Cvetković

Hrabri Vladica reternirao je Aleksandru kako bi upravo on, sveže odleđen iz Proglasa, brže bolje pohitao  da negira stručnu raspravu svojih kolega sa SANUa i postane Vučićev dobri duh iz boce (da ne kažem „kec iz rukava“).

I obilznu se prvi, ispred stada, kako i dolikuje ovcama, naš dragi Vladica Cvetković, nabacajući loptu na volej Aleksandru Vučiću.

Raspirivač neobičnih pitanja dovodi zaključke svojih starih kolega u pitanje, tvrdeći da zaboga SANU nije protiv rudnika, iako je na prvo čitanje i zaključaka iz Zbornika i zaključaka koji su tada sa Akademije bili upućeni Zorani Mihailović, (čak i budala) može nedvosmisleno zaključiti bilo da ste akademske ili neakademske provinijencije, da je uspostavljanje rudnika litijuma u dolini Jadra NE IZ VO DLJ IVO !!!!!

Nasuprot tome, vrcavi akademik Cvetković šetajući po tankoj liniji dijaloga koji po ovom pitanju kasni cirka pet godina, a kasni jer su se država i kompanija svojski trudile da projekat ostane van domašaja javnosti, u tamnom vilaetu, „proklizava“ između građanskog dijaloga i slutnji o autokratskom recikliranju (kako kaže). I možda bi sa akademikom i mogli da se složimo, samo kad bi nam odmrzli vučićev Vladica odgovorio na par pitanja koja su jasna i laicima:

  1. Zašto je njegov Fakultet primao donacije od Rio Tinta ?
  1. Čime država garantuje narodu sigurnost od neke katasrofe, kada je opšte poznato da se jalovina sa rudnika u Stolicama, usled obilnih kiša izlila 2014. Podsestimo da je rudnik na Stolicama za 100 godina svog životnog veka proizveo 1,2 miliona tona jalovine, a da je Rio Tinto najavio da će proizvoditi 1,5 milona tona jalovine godišnje. I tako 60 godina...Nije li to samo po sebi razlog da projekta ne bude? Ima li cenjeni akademik i dalje dilemu?
  1. U kojoj državi je moguće da direktor PutevaSrbije da Rio Tintu ovlašćenje da u ime njih prikuplja tehničku dokumentaciju i projektuje zaobilaznicu oko Loznice i put Loznica – Valjevo? Kako se ta pojava zove profesore?Jel sa takvim treba pričati, cenjeni akademiče, jel ste još uvek za dijalog?
  1. Kako su nestalii zapisnici i ko ih je ukrao sa Radne grupe za projekar Jadar i zašto policija nije do sad privela odgovorne.

Za sve navedeno akademik i nehaje, ali zato lamentira nad tužnom sudbom naroda, za koji tvrdi da će ovakvom borbom izroditi samo novog diktatora. Cvetković se međutim u galimatijusu problema koja su zadesila ovaj narod brine o odgovornosti (pazite sad ovo!) i jedne i druge strane.

Za svaki slučaj, da se vlasi nedosete!!

Bravo profo, čestitamo i već te vidimo u Acinom stručnom timu.

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3