Pin It

KOCELJEVA - Gradić blizu Šapca na zapadu Srbije ne odudara mnogo od ostalih sredina što se tiče relizacije javnih nabaki. Čak šta više! Prema svedočenju lokalnih aktivsta, koji ima malo, ali su zato izuzetno hrabri i odlučni, postoje brojni problemi u realizaciji JN jer je primetna gramzivost, pohlepa i surova bahatost lokalnih funkcionera. Primedbe se uglavnom odnose na nameštene javne nabavke u kojima se unapred zna dobitnik, a gotovo svi ponuđači pristaju na ta pravila igre kako ne bi ispali, odnosno bili isključeni iz konkurencije.

koceljeva panorama

*KOCELJEVA panorama - foto: Glas Podrinja

U 2024. godini opština Koceljeva je imala svega tri javne nabake. Plan javnih nabavki za 2024. godinu doživeo je reviziju četiri puta, poslednji put 01-07-2024. i planira 11 javnih nabavki. U 2023.  godini poslednjom izmenom (11) od 26-10-2023. predviđeno je 20 JN, a realizovano je svega 14 nabavki sa prosekom od 1,14 ponuđača, što je porazan ali realan podatak. Podatci o 11 izmena planova govore da se neozbiljno pristupalo izradi planova i istraživanju tržišta. U dijalogu sa aktivistima skrenuta nam je pažnja i na segment svrsishodnosti na šta ukazuje i specifikacija nabavke od 08-11-2023. u kojoj se nabavljaju čokolade i alkohol, ali se i specifikuju nazivi proizvoda.

čokolada 2  čokolada 2

*Ovaj projekat finansira Holandska ambasada kroz Matra program, ali sve izneto u textu ne predstavlja nužno stavove i mišljenja donatora.

HOLANDIJA

 

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3