Pin It

OSEČINA Da, i to je moguće. Godinam je opština Osečina "zarobljena"opština u kojoj se na javne nabavke asfaltiranja i popravke puteva javlja samo jedan ponuđač. Radi se o firmi koja je u vlasništvu osobe sa popriličnim krimalnim dosijeom, poznatoj celokupnoj javnosti Srbije, pa tako i građanima Osečine, koji samo sležu ramenima, u nemogućnosti da zainteresovanim objasne kako to da takve vladajuće strukture nekažnjive čak ni na izborima.

OSEČINA 1

*Opština Osečina / foto - lokalna samouprava

U 2024-oj godini opština Osečina realizovala je 8 javnih nabaki ukupne vrednosti preko 130 miliona dinara. U 2023. godini realizovano je 9 javnih nabaki ukupne vrednosti 89.302.545,40 rsd. Prosečan broj ponuđača je bio u 2024-oj godini 2, što predstavlja više od republičkog proseka. U 2023-oj prosečan broj ponuđača je bio 1,5 što je manje od republičkog proseka.Zabrinjava činjenica da postoji mali broj nabavki sa visokim novčanim sredstvima na koje se javlja po jedan ponuđač. Primetna je i tendencija da se Čume preko PZP Valjevo koje je privatizovao pojavljuje u javnim nabavkama asfaltiranja i rekonstrukcije puteva, kao jedini ponuđač.

*Ovaj text je nastao u okviru projekta MATRA  koji finansira Holandska ambasada, a stavovi i  mišljenja izneti u textu ne odražavaju nužno i mišljenja donatora.

HOLANDIJA

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3