Pin It

VLADIMIRCI - Mala Srpska varošica između Šapca i Valjeva, čini se beznačajna za ponuđače, ali ova opština ima u proseku 8 godišnje realizovanih nabavki sa milionskim iznosima. Reklo bi se da na ovaj način i kako su strukturisali javne nabavke, donosioci odluka žele da što manje vremena troše na predviđene procedure.  Međutim, postavlja se logično pitanje, ko štiti javni interes i ko brine o zajedničkim parama svih građana opštine Vladimirci.

VLADIMIRCI 2

*Vladimirci panorama / foto Čista Srbija

 U opštini Vladimirci u toku tekuće godine realizovane su tri nabavke, a poništena je ona najveća vrednosti preko 22 miliona dinara. Naime, izabran je ponuđač koji nije imao najpovoljniju ponudu CHW INSTAL DOO, a postupak je otkazan na osnovu člana 147. zakona. Prosečan broj ponuđača je znatno iznad proseka i iznosi 2,5. Ovakvo stanje može se pravdati malim uzorkom nabavki i njihovom visokom vrednosti. U 2023-oj sprovedeno je 8 nabavki. Plan nabavki za tekuću godinu izmenjen je 5 puta a zadnja promena desila se 13-07-2024. i predviđa realizaciju 8 nabavki. Iako je u prošloj godini realizovano svega 8 nabavki sa prosekom ponuđača 2, Plan je menjan 12 puta, a zadnji put sredinom decembra i predviđao je 16 nabavki. Ovogodišnji plan je menjan dosad 5 puta i predviđa da se do kraja godine izvrši 8 nabavki.

*Ovaj text je nastao u okviru programa MATRA koji finansira Holandska ambasada, Izneti stavovi i mišljenja ne predstavljaju nužno i mišljenja i stavove donatora.

HOLANDIJA

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3