Pin It

Pale se gaučosi sa Lagatora, konačno! Svirajte penal za FAP, čulo se danas na Lagatoru. I svirali su. Najozbiljniji konkurent Loznice, pribojski FAP pobedio je danas u Valjevu Budućnost, golovima u 86. minutu iz penala, da bi pobedonosni gol stigao u 96. minutu produžetka. Dakle, kao i sve u Srbiji , nemože bez protekcije i nameštanja. Rukovodstvo kluba na čelu sa Željkom Markovićem radi dobar posao, evidentno je. Svakako treba pohvaliti kada je nešto dobro, posipajući se pepelom, jer smo bili na čelu kolone koja ih je na početku mandata kritikovala. Doduše, vidljivo je da fali domaćih igrača, ali u opštini Loznica fali i dece, a to je već pitanje za neke više instance...Konačno su stigli i rezultati, konačno se na Lagatoru igra dopadljiv fudbal, a našoj Loznici treba pomoć! Ujedno ovo je i apel i  poziv ljubiteljima fudbala iz Loznice i okoline da sledeću nedelju (subota 12-10-2024. u 14,30h) dođu na stadion i podrže momke u veoma važnoj bitci za prvoligaški status sa FAPom iz Priboja. Kažu da se FAP protežira zbog nekog famoznog Janjuševića - direktora Srbijašuma. Janjušević je na  tom mestu zamenio kadar SPS-a,  velikog "četničkog vojvodu" Igora Braunovića. Međutim, Braunović je samo smenjen, a Janjušević je očigledno nastavio tamo gde je ovaj stao.  O Krsti Janjuševiću pozabavićemo se u narednom periodu, a sada o onim o kojima je ovde reč.

20241002 171755

Konačno je fudbalska legenda Loznice, Dušan Obadović složio sve kockice. Konačno je Loznica upalila motore. Konačno se na Lagatoru igra fudbal. Nakon teške pobede u Požarevcu koja je izvojevana bukvalno u poslednjim trenutcima, pobeđen je doskorašnji superligaš - Metalac sa 2-0, zauzela se i visoka pozicija na tabeli, a na Lagator je dolazila uvek neugodna Jošanica. Gosti su ispraćeni sa četiri laka komada.

20241002 163353

Prvi je pogodio  Jambrušić koji je zaslužio i epitet igrača utakmice., a fenomenalno mu asistirao prekaljni kapiten Komarčević. Potez zbog koga se dolazi na utakmice, asistencija u prostor iz prve u čemu je Komarčević nenadmašan i laka realizacija Jambrušića. Igrao se 37 minut. Tim rezultatom otišlo se i na poluvrreme, a u nastavku domaći dodaju gas.Prvo je kapiten Komarčević šansom u 51. minutu nagovestio rešenost Lozničana da ubeleže novu pobedu, ali je preterao u driblinzima i zakomplikovao sebi situaciju. U 56. minutu bilo je dva nula. Levi bek  Luka Cucin je demonstriorao tezu da je dobar prijem pola posla, primivši fenomenalno jedan dubinski pas, potom je upošljen rezervista Babić, koji je opravdao odluku Obadovića da mu ukaže šansu u drugom poluvremenu.. Krenuli su gosti sa centra, izgubili loptu, usledio je dubinski pas po sredini, a ponovo je nemilosrdan bio Jambrušić. Mnogi na stadionu nisu ni videli treći gol. Tačku na "i" postavio je rezervista Zajić rutinskim pogotkom u 90 minutu.

Čini se, da je sve danas funkcionisalo kako treba. Bez želje da ikoga izdvajam, čini se da je stamena odbrana stub ove ekipe. Čak je i rezervista Ilić bio na visini zadatka i utisak je nezasluženo dobio žuti karton, od inače danas solidnog arbitra iz Kragujevca - Dušana Sretenovića. Što se napada tiče, jasno je da kreacija leži u Komarčevićevim nogama, a da svi odreda u "vezi" treba da shvate da je prosto jednako genijalnom. Brzine u manevru ima, samo je treba svesti na jednostavnost i prilikom realizacije.

FK Loznica u nedelju ima težak ispit u Užicu protiv "Puteva", a sledeći vikend na Lagator stižu "mezimci". Ukoliko na stadionu budemo svi koji volimo Loznicu i fudbal i sudijama će biti teže da "sviraju" za FAP. Zato svi u sledeću subotu na Lagator (12-10-2024. u 14,30h). Do tad, srećno u Užicu. Pomozimo FK Loznica!

FK LOZNICA:

31. Ružić -, 3. Cucin-7,5 , Mladenović-7, 6. Čučković-7,5, Komarčević-7,5 (Arnautović-7), 20. Pecarski-7, 21.Jovanović-7 (8.Brkić-7), Ivić-7 (27. Zajić-7,5), 23.Petrović-7,5, 24. Jelenić-7 (Babić 7,5), 26. Jambrušić-8;

FK JOŠANICA:

1.Mulić-6, 3. Kolašinac-6,4. Karišik-6, 5. Đekić-6, 6.Ferizović-6,5, 7. Bronja-6, 9.Kecap-6,5, 15. Dedejić-6 (23. Mulić Dženis-), 16. Sadović-6 (11.Demirović-), 22.Kačar-6 (Račić-), 33. Koničanin-6 (2.Mujezinović-)

Glavni sudija: Dušan Sretenović (Kragujevac)- 8;

IGRAČ UTAKMICE - Damjan Jambrušić - 8;

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3