Pin It

Ko su Krsto Janjušević i Neško Milovanović koji kroje mnogima sudbinu u fudbalskoj Zapadnoj Srbiji? Gospodari života i smrti, prvopomenuti nazvan je čak od strane Vučića (prilikom skorašnjeg gostovanja u Ljuboviji) lokalnom kabadahijom i važi za "štih" Branka Malovića - sive eminencije SNS-a u Zapadnoj Srbiji. Ovom drugom Milovanoviću direktni posilni je Vučić i u toj vezi posrednika nema. Priča se da od trenutka kad ga je lično predsednik pohvalio, skoro sva talentovana deca završavaju u Lučanima, da bi se odatle prodavala u inostranstvo (čitaj belo roblje). Čuveni Lučanski menadžer poznat je i po tome što je sin nadaleko čuvenog, pokojnog Radoša Milovanovića - direktora namenske industrije Lučani koji je odgovoran (makar po komandnoj odgovornosti) za smrt dvojice mladića u fabrici, čuvenog po tome da je plaćao ili ucenjivao radnike namenske da mu ispred Suda daju podršku prilikom suđenja, upamćenog po paradigmi i sunovratu srpskog društva na najniže grane u najtamnije dno. Krsto malo sam, a više uz pomoć Neška realizuje nasilni plan da fudbalski klub FAP ugura na silu u Prvu ligu Srbije.

IZDUVANI FUDBAL

Kolateralna šteta u celoj priči je Nebojša Živanović predsednik fudbalskog Saveza regiona Zapadne Srbije koji redom po naredbi posilnih žrtvuje fudbalske sudije, koliko god je potrebno, pa tako imamo paradoksalnu situaciju da se iz kola u kolo suspenduju sudije koje su sudile FAP-u kako bi se prividno zadovoljila pravda - i vuk sit i ovce na broju. A sude se penali, sviraju nepostojeći ofsajdi, ne sude se očigledni jedanaesterci protiv FAP-a, produžavaju utakmice dok FAP ne da gol, pa igrale se one i preko 100 minuta. Rekao bi čovek, kad ovako brutalno nameštaju Treću ligu, šta rade u Prvoj? Poznavaoci fudbalskih prilika u Zapadnoj Srbiji svedoče da ovakav teror nisu videli 40 godina, kao i da su prilike u fudbalu neviđene i nečuvene, kao i da čitava situacija oko protežiranja FAP-a udaljava istinske ljubitelje fudbala od zelenog terena. A ko su zapravo grobari fudbala u Zapadnoj Srbiji, Krsto Janjušević iz Priboja i Nenad Neško Milovanović iz Lučana?

.NEŠKO   KRSTO 2

*GROBARI FUDBALA U ZAPADNOJ SRBIJI I VELIKI NASILNICI I LJUBITELJI IZVESNIH REZULTATA - NEŠKO MILOVANOVIĆ I KRSTO JANJUŠEVIĆ

Indutrijski menadžer - Krsto Janjušević, rođen je u Priboju 1981. godine.U zvaničnoj biografiji navodi da je diplomirao na Tehničkom fakultetu u Čačku, Univerziteta u Kragujevcu. Od 2012. do 2016. godine bio je pomoćnik predsednika opštine Priboj za lokalni i ekonomski razvoj, od 2016. do 2022. godine narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a od 2022. do 2024. godine državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, da bi nakon smenjenog "četničkog vojvode" i Dačićevog bivšeg zeta Igora Braunovića bio 08-og avgusta 2024. godine postavljen partijskom linijom, kao kadar SNS-a, za v.d. direktora Srbijašuma. Čovek koga je lično Vučić nazvao lokalnom kabadahijom prilikom skorog gostovanja u Ljuboviji, direktno je potčinjen Darku Glišiću i Branku Maloviću. Verovatno ga je neko od navede dvojice i spojio sa Neškom, čovekom od poverenja Aleksandra Vučića. U Priboju svedoče da Krstu ne viđaju, a kako meštani kažu, nemoguće ga je videti jer se krije od sramote i iz službenih kola izlazi direktno na vrata stambene zgrade. Poznat po zastrašivanjima i pritiscima (hrabar samo u rulji) i kao takav postaje član je Izvršnog odbora Srpske napredne stranke i koordinator za Zlatiborski, Moravički i Raški okrug. Za njegovo ime vezane su mnogobrojne afere od kojih se izdvaja ulaganje u pomoćni stadion FK FAP-a koji je reka Lim bukvalno odnela u poplavi. Zlobnici bi rekli kao da je poplavu Krsto naručio jer su se ulaganja u pomoćni teren "budžila"i minimalno udvostručavala (čitaj stvaranje uslova za zaduživanje i preuzimanje kluba). Poplava je uništila sve dokaze, a nov pomoćni teren se pod malo je reći sumnjivim okolnostima gradi na privatnoj parceli. Sporno je, kako svedoče iz Priboja, basnoslovno velik zakup te privatne parcele. Hteo ne hteo, Krsto se ni kriv ni dužan obreo u srpskom posrnulom fudbalu. Pošto se u srpske fudbalske strukture ne ulazi tako lako ("sekta" i država za sebe) Krsto je od partijskih drugova dobio preporuku kome da se obrati i ko će mu završavati sve poslove. Tu dolazimo do ovog drugog - Nenada Neška Milovanovića.

Nenad Neško Milovanović je karijeru sportskog trenera započeo u FK Mladost iz Lučana 2007/08 godine., kao sin direktora namenske industrije Lučani, tada velikog i glavnog sponzora kluba. Interesantno je da je Neško promenio par klubova u karijeri, ali Zapadnu Srbiju nije napuštao. Bio je trener Napretka iz Kruševca, Borca iz Čačka, Jagodine, a 2019. postaje sportski direktor FK Mladosti iz Lučana gde i danas vedri i oblači. Za Neška Milovanovića vezane su takođe mnogobrojne afere, a u medijsku žižu dolazi hvaleći Vučića prilikom posete Lučanima. Ovaj mu nije ostao dužan.Od tog trenutka Milovanović se u srpskim tabloidima opisuje kao "legendarni trener". Da vidimo mi po čemu je Neško Milovanović toliko "legendaran" a da na fudbalskom mapi nije izašao iz Zapadne Srbije. Vučićev čovek od ugleda postao je legendaran po aferi IMT. Naime u aprilu ove godine Lučanska Mladost dočekivala je Beogradski IMT koji je vodio borbu za goli superligaški život i bila mu je preko potrebna pobeda, dok je Mladost već obezbedila sebi mesto u play-offu superlige Srbije. I pored ovakvog stanja na tabeli kladionice su se odlučile da daju kvotu na pobedu Mladosti 3,90, a na autsajdera IMT kvota je iznosila 1,95, potpuno nelogično i alarmantno. Na poluvremenu Mladost je vodila 1-0, da bi na kraju IMT preokrenuo slavivši sa 1-2. Ko je igrao čuveni prelaz iz 1 u 2 nezna se, ali će ostati zabeležena lakonska Neškova izjava posle utakmice "Bukmejkeri i kvote me ne interesuju, nama je obraz čist jer nismo namestili utakmicu".

U kakvom se stanju nalazi srpski fudbal dovoljno govori i činjenica da je za pravosudne organe kao i za organe UEFA bila dovoljna ova Neškova izjava da poveruju da je sve bilo uredu. I tako će biti dok je Slovenački advokat na čelu UEFA-e, dok ga po ramenu tapše Vučićeva maskota - Zoran Laković. I tako je Krsto sreo Neška (čitaj - i tako je Pinki sreo Tita)!

u subotu 12.10.2024. godine sa početkom u 14,30h igraju Loznica i FAP.Dođite da zajedno kažemo NE nameštanju i podvalama u srpskom fudbalu!

IMA LI DNA ZA SRPSKO DRUŠTVO I FUDBAL?

 Nastaviće se.....

 

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3