Pin It

DSC00037  Лозница ће од понедељка добити нови сазив локалног парламента, али и нову-стару локалну власт. По свему судећи, иако имају довољно мандата да владају сами, Лознички СНС са својим предизборним коалиционим партнерима, у постизборну коалицију позваће и СПС.

Након локалних избора одржаних 24.04.2016. године, шест од једанаест изборних листа "изборило" је учешће у новом сазиву парламента. Коалиција окупљена око СНС-а имаће 34 одборничка мандата, СПС 7, Група грађана "СМЕЛО" 4, коалиција ДС-ЛДП-СДС 4, СНП 4 и група грађана "др Зоран Николић" 6.

Како је већ извесно да ће Видоје Петровић у свој четврти владајући мандат, за очекивати је и да на битнијим јавним функцијама добијемо кадровска решења из СНС-а. Ако пак изуземемо страначка обележја, занимљиво је погледати шта је Лозница добила у парламенту од пропорционалног изборног система и чувеног белгијског математичара Виктора Донта.

У новом скупштинском сазиву седеће чак 31 одборник из Лознице, 5 из Бање Ковиљаче, 4 из Клубаца, по 3 из Лешнице и Лозничког Поља, а по два одборника имаће Доњи и Горњи Добрић.

Козјак, Воћњак, Крајишнике, Трбушницу, Јелав, Драгинац, Липнички Шор, Јадранску Лешницу, Корениту и Ново Село представљаће по један одборник. Остала насељена места Града Лозница сачекаће нове четири године и можда други изборни систем како би имали своје представнике у Градском парламенту.

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3