Pin It

piše: Miroslav Mijatović MIJAT za tekst

Do sada je u Loznici predato pet izbornih lista i to ovim redosledom: SNS – Srbija nesme da stane-Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – premijer Srbije (SPS), grupa građana SMELO-Za bolju Loznicu-Dragan Pajić, Nada za Loznicu-Nećemo rudnik u Loznici-nacionalno okupljanje-Slaviša Miletić (DVERI, DSS, POKS) i "Srbija protiv nasilja – Dajana Đedović".Prema našim izvorima još dve liste skupljaju potpise, a radi se o Zavetnicima i grupi građana Ratnih vojnih invalida koju predvodi poznati loznički advokat. Reklo bi se na „prvu loptu“ za svakoga po nešto, no da vidimo i šta zapravo predstavljaju i kako se ponašaju prijavljene i još ne proglašene liste.

Naravno, u niskom startu prikupljanje potpisa dočekali su naprednjaci. Ako iskustvo iz prakse govori da je notaru potrebno do tri minuta po potpisu (jedan notar max 20 potpisa na sat) ostaje nejasno kako su loznički naprednjaci uspeli prve večeri da skupe 1000 potpisa? Socijalisti su predvođeni Milutinom Baštovanovićem uspeli za dva dana da skupe dovoljan broj potpisa, a skoro cela nedelja je trebala parlamentarnoj grupi građana Dragana Pajića da skupe potpise, čak šta više..Čaršija u Loznici bruji da su ostali „kratki“ za nešto više od 100 potpisa, pa je SNS „uskočio“ da pomogne. Mučila se i patriotska koalicija okupljena oko DVERI, a koju još čine DSS i POKS. Listu su nazvali „Nećemo rudnik“ i nema sumnje da će im kampanja biti zasnovana protiv rudnika Rio Tinta u dolini Jadra. Poslednju listu predala je ujedinjena prozapadna opozicija „Loznica protiv nasilja“ koju predvodi Dajana Đedović. Treba napomenuti da za sada „pune“ liste od 59 kandidata za odbornike imaju SNS, SPS i „Loznica protiv nasilja“. „U pucanj“ su ušli naprednjaci svečanim otvaranjem stadiona, dugo očekivanog i nikad privedenog kraju. Pozivi su slati deci u školama i omladinskim fudbalskim selekcijama, pa ipak tek par stotina dece na tribinama i hapšeni predsednik fudbalskog saveza bili su sve što je Vučića dočekalo u Loznici. Tek se nadzirala zakonom zabranjena upotreba dece u političke svrhe. Međutim samo dan kasnije u Koreniti na dečjem „Prelu“ iznenada su se pojavili ministarka za socijalna pitanja Darija Kisić-Tepavčević i gradonačelnik Loznice u ostavci Vidoje Petrović čime su grubo prekršili zakon i još jednom pokazali da neće prezati ni od čega kada je politička kampanja u pitanju. Kampanja je nastavljena najnižim potezima i današnjom posetom nosioca liste SNS vrtiću „Zvonce“ u Lešnici jer se očigledno dobio nalog da se bivši predizborni slogan „Za našu decu“ mora odbraniti dosledno i po svaku cenu, bez obzira na Ribnikar i Dubonu.

Vidoje i deca

preuzeto sa sajta Grada Loznica - https://loznica.rs/

Deca nisu ostala po strani i dan ranije kada je na pet postavljenih pitanja predsedniku Srbije od strane predstavnika „Loznica protiv nasilja“ odgovorio „gradski odbor SNS“ neukusnim i krajnje neumerenim pismom koje je plasirano preko društvenih mreža i sajta stranke. Međutim, autori prvog „blatnjavog“ saopštenja pitaju Dajanu Đedović o čijem trošku je vodila dete u London pre par godina, iako su nam iz porodice Đedović potvrdili da imaju uredno sačuvanu dokumentaciju i račune sa tog putovanja. Verovatno gradonačelnik nije ni učestvovao u sastavljanju odgovora, jer sigurno ne bi smetnuo sa uma da bi se moglo po istom principu ne daj Bože otvoriti i pitanje finansiranja kluba malog fudbala enormnim ciframa (oko 30 miliona u 2022. godini) kao i to ko od čije familije sedi u Upravnom odboru kluba, kako je klub iz gradske kase putovao u Italiju kada je UEFA platila već te troškove i kako se desilo da u Italiji klub završi sa više „funkcionera“ nego li igrača, kao i ko je sve „putovao o računu kluba“ i ko je slikan u društvu koje nije iz uprave u hali u Italiji? Kada bi čovek bio zlonameran postavio bi to pitanje koje je i više nego legitimno pošto se radi o nepotizmu u samom vrhu grada. Ovako, na pitanja o prosečnoj plati u Loznici, ugnjetavanju radnika u fabrici MINT, katastrofalnom stanju u bolnici i lozničkoj Toplani koja duguje 600 miliona dinara, kao i o dugo obećavanoj a nikad izgrađenoj kanalizaciji, loznički naprednjaci odgovaraju preteći preko dece, podsećajući da je fabrike u Loznici zatvorio Đilas (kao gradonačelnik Beograda), a ne onaj koji je bio gradonačelnik Loznice i uz čiju pomoć je nastao onaj što sada pored opštine otvara zgradu koja nema parking mesta, a koji računa da će ih dobiti preko oduzimanja sportskog terena deci u OŠ Anta Bogićević....I to ceo grad zna...

I opet ta deca...Kao da smo zaboravili Ribnikar i Dubonu..kao da ne pamtimo dalje od sedmice...Ali pamti narod, a kazna uskoro sledi....17. decembar je blizu...

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3