Pin It

3

Derbi Srpske lige Zapad, igraju Loznica i Sloga iz Požege...Grad daje našem klubu oko 30 miliona dinara i imamo nov „evropski“ stadion, a Požežani dobijaju od svoje opštine oko 7 miliona i igraju na „njivi“...Bitan podatak da bi mogli da realno sagledamo razmere neukosti i lopovluka...Ali ne igra stadion i ne pobeđuje travnata podloga....Dolazim po prvi put na novi stadion, ulaz je besplatan, otvorena je istočna tribina, ali ne lezi vraže....ne kaže džaba naš narod, nije žvaka za seljaka!!!
Videla žaba da se konj potkiva pa poturila nogu....e tako sam i ja doživeo neprijatnost na samom ulazu na stadion...Lepo je počelo naše druženje....Dolazeći na stadion kupih jedno od ovih ZERO pića (da ih ne reklamiram) jer mi organizam ima nagle hipoglikemijske varijacije i u tim momentima važno je da kod sebe imam nešto nalik na slatko i osvežavajuće...Na ulazu mi je saopšteno da je zabranjeno unošenje plastičnih bočica (jer se strahuje da ću gađati sudiju – nasuprot strahu od direktne diskriminacije). Ok, i kada odete na utakmicu Zvezde ili Partizana oduzimaju vam i semenke a kamo li plastične bočice sa vodom. „Dobro“ – kažem i odlažem flašicu pored kapije jer kante za đubre nema ni za leka i pitam da li u okviru stadiona ima neki bife gde se može uzeti osvežavajuće piće, pa me uputiše na WC i česmovaču. Rekoh „Gospodine ja kad dobijem napad potrebno mi je da imam nešto pored sebe (a ne da šetam do wc-a po vodu). Obezbeđenje samo slegnu ramenima...

2
Odluka uprave da pusti besplatan ulaz na derbi, činila se kao pun pogodak, međutim ne lezi vraže...U želji da kamere snimaju tribinu preko puta (računajući da će ona biti puna), gledaoci su smešteni na istok, gde je gotovo celu utakmicu udaralo sunce, pa su iz uprave mogli komotno na akciji da prodaju i naočare za sunce. Druga je priča što oko 500 prisutnih nije ni imalo šta da gleda. Tu se rodila ideja koju predlažem upravi kluba, da svaku sledeću tekmu otvore drugu tribinu, i nema potrebe za čistačicama, gledaoci će sami da brišu prašinu sa stolica, genijalna zamisao, priznaćete!
Sve u svemu, nezna se da li me je više smorilo sunce ili dešavanja na terenu. Izgledalo je sve od glavnog sudije, preko kompletne domaće ekipe, pa donekle i gostiju da su zalutali na uzalud izgrađeni stadion. Od početne situacije gde nam glavni sudija pokazuje da nije ni čuo za termin „prednost“, do nedosuđenog klasičnog penala za goste, nekoliko jalovih polukontranapada gostiju do cirka jednog plasiranog šuta zeleno-belih u okvir gola Požežana, malo i za Zonu a kamoli za vrh Srpske lige i oko 500 posmatrača.
Nešto agilnije su Lozničani krenuli u nastavku, no sve bilo bezidejno, jalovo, bezkrvno...Nismo videli domaću ekipu koja želi da pobedi, ukliza, bori se za loptu, traži duel...Nasuprot tome videli smo jedno mlako izdanje, beskrvno, mučno i tužno. Svega nekoliko pokušaja u nastaku propali su iz sebičnosti Tripkovića i Obadovića, a domaći pred sam kraj umalo nisu kažnjeni za indoletnu igru jer su gosti iz Požege hteli da se maltene ušetaju u gol.

1
Čudi i kukavičluk koji je čini mi se došao sa klupe....Fudbalska sam analfabeta za trenera Janjića, ali ako je meni posle jedne utakmice jasno da Obadoviću nema ko da donese loptu sa strane, jer bekove i krila gotovo da nemamo, zašto se u nastavku nije rizikovalo i igralo preko centralnih bekova. U svom jedinom izletu u nastavku kapiten Petrović je pružio željeni model, kada je preuzevši rizik prošao u solo prodoru do 20m od gola, pa je akcija propala zbog već pomenute sebičnosti.
Uporno potenciranje na strpljenju i posedu očito ne daju rezultat jer Loznica očigledno nema kvalitet za ekipe koje dođu na Lagator da se brane plitkom zonom orjentisane na kontranapade, pa se pitam gde je onaj trener svojevremeno prvoligaških ekipa koje su igrale lepršavo i dopadljivo. Istina, ne igra trener, Janje je legenda kluba i tako treba da ostane, a ovakvim izdanjima ruši se, čini mi se i njegov ugled i kredibilitet!
Prva liga dakle ostaje puki san, to je bar jasno. Stadion ostaje kao raritet i pokazni poligon Vučićeve Srbije da i iz Reala iz Podunavaca mogu dobiti ovakav stadion ako budu odani i poslušni kao Vidoje.
Sledeći put otvorite jug, da tamo makar dok traje utakmica obrišemo prašinu sa stolica i gelendera.

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3