Pin It

Svi ste se makar jednom zapitali, ako je moguć ovakav nivo korupcije na nacionalnom nivou, šta li se tek dešava na lokalu. Pošto se PAKT-u učestalo obraćaju građani širom Srbije, odlučili smo da istražujemo po zapadnoj Srbiji, specifične slučajeve, rekli bi smo. Počinjemo od čuvenog inženjera menadžmenta reizabranog predsednika opštine Bogatić sa liste „Aleksandar Vučić - Bogatić ne sme da stane“. Reizabrani predsednik opštine Bogatić na zvaničnom sajtu opštine, svom drugom mandatu dao je lakonski naslov „Čast i privilegija“. Što rekao Bora čorba „Čast svakome – veresija nikome“...Kad smo kod privilegija, e u tom grmu leži zec...

milan damnjanovic foto glas podrinja

*Čast i privilegija - Milan Damnjanović, predsednik opštine Bogatić (foto Glas Podrinja)

Sve je upadljivija tendencija „sukoba interesa“, u manjim mestima pogotovu, i to se od nedavno i ne krije. Za sve je „kriv“ novi Zakon o javnim nabavkama kojim su pragovi za javne nabavke podignuti, pa je samim tim u crnu rupu gurnut ogroman broj malih javnih nabavki za koji nije potrebno raspisivati tender, ali i ogroman broj javnih finansija koji se arče bespoštedno. Naravno, ni „naš“ inženjer menadžmenta nije izuzetak u ovom slučaju..

Pazite sad dobro! Potpredsednik opštine Bogatić ili ti zamenik Milana Damnjanovića je niko drugi do njegov ZET – Teodor Teodorović, koji je oženjen Damnjanovićevom ćerkom. I nije to sve...Damnjanović nije našao za shodno da se sa stupanjem na funkciju bar prividno odrekne vlasništva u firmi "Helles".

Kapljica 1      

Kspljica 2

Naime, Milan Damnjanović, predsednik opštine je vlasnik „s.t.r. Helles“. Sin Jovan Damnjanović je vlasnik veleprodaje pića Kapljica, i kako kažu dobro obavešteni izvori, ima monopol u opštini Bogatić za sva dešavanja koja finansira opština, plus snabdeva opštinsku upravu, predsednika opštine i Skupštinu opštine pićem.Ćerka Milana Damnjanovića je Jovana Teodorović, žena Teodora Teodorovića, zamenika predsednika opštine, vlasnica Lazareve krčme, restorana u Glušcima, gde se obavljaju sve gozbe na račun opštine tj. građana Bogatića. 

helles 1    

helles 2

Krčma 1        Krčma 2

Da ne ostane samo na rečima „rekla – kazala“ potrudila se „porodica“, pa će se tako „osevapiti“ njegovi najbliži. PAKT je u samo nekoliko dana putem zvaničnog sajta javnih nabavki došao do podataka da je predsednik opštine Bogatić nabavljao za sebe u Kapljici od svog sina reprezentaciju „Nabavka pića za potrebe Predsednika opštine Bogatić“ u iznosu od 37.250,00 РСД, dok je mnogo bolje prošla njegova ćerka Jovana sa kojom je direktnom pogodbom sklopljen posao „Nabavka hrane i pića za potrebe Predsednika opštine Bogatić“ u iznosu 830.000,00 РСД.

KONAK      Nabavka pića 2

Da li će Agencija za sprečavanje korupcije reagovati na ovako flagrantno kršenje zakona, prilika je da vidimo u narednim danima. Jedno je jasno, dokle god narod bude okretao oči na ovakve pojave, nema nam boljeg života i najavljenog blagostanja.

Redakcija

*Ovaj projekat finansira Holandska ambasada kroz Matra program, a izneti stavovi i mišljenja u text ne predstavljaju nužno i stavobe donatora.

HOLANDIJA

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3