Pin It

BIRODI je na zahtev PAKT u prethodnim mesecima vršio istraživanje koje se odnosi na državnu kampanju za litijum i došlo se do poražavajućih, ali očekivanih podataka.

Naime, uočena je upadljiva pozitivna kampanja za rudnik litijuma i to u jutarnim programima i politickim emisijama na TV sa nacionalnim pokrivanjem. Istraživanjem je utvrđeno da je ključni kanal promocije jutarnji programi, koje u značajnoj meri gledaju SNS glasači, a koji se još nisu opredelili da li su za ili protiv rudnika.

ISTRAŽIVANJE 1

*učestalost pozitivnog pominjanja litijuma JANUAR-JUN

 

ISTRAŽIVANJE 2

*učestalost pominjanja u emisijama sa nacionalnom frekvencijom JANUAR-JUN

PAKT i BIRODI upozoravaju ovim putem vlast ali i javnost da je na sceni brutalno kršenje Pravilnika o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga.

Organizacije apaluju na REM da konačno počne da radi svoj posao i monitoriše izveštavanje, jer bez istinitog, potpunog i pravovremenog infomisanja nema ni dijaloga koji je u ovom momentu izlišan, jer je sve oko rudnika litijuma rečeno i ispričano.

PAKT takođe upozorava na pretnje smrću aktivistima iz Nedeljica, koje su došle nakon istupa predsednika države i predsednice parlamenta u javnosti. Ako se bilo kom aktivisti iz Nedeljica nešto desi, direktnu odgovornost snosiće Vučić i Brnabićka! Donosioci odluka očigledno i brutalno koriste medije sa nacionalnom frekvencijom da promovišu projekat „Jadar“ i da crtaju mete na čelu aktistima koji se protive ovom projektu. Krajnje je vreme da se sa takvom praksom prestane!

ПОСТАВИ КОМEНТАР

ПОСТАВИ КОМEНТАР КАО ГОСТ

0
  • ТРЕНУТНО НЕМА КОМEНТАРА

prijaviproblem

 

cs4eu lat

Rad PAKT-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji"

 

                     

Gostovanje u Utisku Nedelje

RTS OKO MAGAZIN - Litijumska groznica

ŽUČNA RASPRAVA O RUDNIKU LITIJUMA

Ekološki ustanak - Miroslav Mijatović

Marka Žvaka - priča o Rio Tintu

PUBLIKACIJA

publikacija2020

 PUBLIKACIJA

publikacija

PUBLIKACIJA

anketa1

PUBLIKACIJA

anketa2

PUBLIKACIJA

anketa3